شرکت آهن و فولاد ارفع در شهریور ماه سال جاری موفق به ثبت رکورد جدیدی در تولید ماهانه کارخانه احیای مستقیم خود شد.
این شرکت پیشتر نیز در ابتدای سال عملکرد موفقی داشت و رکوردهای ماهانهای را در بخش تولید ثبت کرد. از بررسی دادهها مشخص است که تمرکز اصلی شرکت بر افزایش تولید و رکوردزنی در واحد احیای مستقیم است.
واحد احیای مستقیم این مجموعه در شهریور ۱۴۰۳ با تولید یکصد و ده هزار و هفتصد و پنجاه و هفت تن آهن اسفنجی رکورد جدیدی برای تولید ماهانه این محصول ثبت کرد و رکورد قبلی که یکصد و ده هزار و یازده تن و در اردیبهشت ۱۴۰۳ بود، بهبود یافت.
افزایش این رکوردها در واحد احیای مستقیم به معنای تأمین پایدار مواد اولیه برای واحد فولادسازی نیز است. تغییر در تولیدات این بخش میتواند بهطور مستقیم بر برنامههای تولیدی واحد فولادسازی اثر بگذارد.
این رکورد از چندین جهت برای شرکت ارفع حائز اهمیت است. رکوردزنی در واحد احیای مستقیم به معنای افزایش تولید آهن اسفنجی است؛ مادهای که تولید آن به برق نیاز دارد. تابستان ۱۴۰۳ نیز با محدودیتهای شدید برقی برای تولیدکنندگان فولاد همراه بود که امکان کاهش تولید آهن اسفنجی را فراهم میکرد.
پس از اتمام محدودیتهای برقی تابستان امسال، شرکت آهن و فولاد ارفع تلاش کرد کاهش تولید ناشی از این محدودیتها را در شهریور جبران کند. بنابراین بخشی از این رکورد به دلیل جبران کاهش تولید ماههای گذشته است که شرکتهای فولادی با قطعی برق مواجه بودند.
بخش دیگری از این رکوردزنی در شهریور و اردیبهشت نشاندهنده تأمین بدون مشکل گندله است و این امر سبب شده تا این مجموعه حتی با رفع محدودیتها بتواند برنامههای تولیدی سال جاری را تنظیم کند.
تأمین برق بهعنوان یکی از عوامل اساسی تداوم تولید در واحد احیای مستقیم، همچنان مهم است و شرکت با مدیریت مصرف انرژی تلاش دارد بر این محدودیت غلبه کند.
در کنار مدیریت مصرف و بهکارگیری فناوریهای جدید، شرکت ارفع پروژه احداث نیروگاههای خودتأمین را آغاز کرده است. احداث نیروگاه خورشیدی ده مگاواتی این مجموعه با سرمایهگذاری شش میلیون یورویی در مرداد ماه آغاز شد. از این رو، شرکت آهن و فولاد ارفع به دنبال کاهش اثر چالشهای موجود در مسیر تولید است.
شرکت ارفع در جهت کاهش تأثیر محدودیتهای مصرف انرژی، استراتژی خود را طوری طراحی کرده که در زمان محدودیت برق، تولید آهن اسفنجی را به حداکثر رسانده و در زمان کمبود گاز تمرکز خود را بر تولید فولاد بگذارد.
رکورد تولید در واحد احیای مستقیم میتواند تأثیر مثبتی بر تولیدات واحد فولادسازی داشته باشد.
با تداوم افزایش تولید در واحد فولادسازی، این شرکت میتواند به پشتوانه رکوردزنی اخیر، تولید و عرضه را در ماههای آتی افزایش دهد.
تداوم تولید و عرضه بیشتر نیز قدرت رقابتی این مجموعه را افزایش میدهد. همچنین، ارفع با رسیدن به پایداری تولید در دو بخش احیای مستقیم و فولادسازی، میتواند سبد محصولات خود را توسعه داده و بازار فروش خود را نیز گستردهتر کند.
این عوامل سبب شده تا شرکت ارفع در تلاش باشد تا باوجود بحران انرژی در صنعت فولاد، رکوردزنی کرده و عرضه محصولات خود را در بازارهای داخلی و صادراتی افزایش دهد.
بهعلاوه، توسعه پایدار در این واحدها سبب اجرای پروژههای جدید و افزایش سهم این مجموعه در زنجیره ارزش فولاد خواهد شد.